www.basicuitvaartrotterdam.nl

Wat houdt balseming in?

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming. Het doel is om de overledene tot tien dagen na het overlijden mooi te houden. Dankzij de lichte balseming blijft de overledene thuis of in het uitvaartcentrum er mooier en natuurlijker uitzien en voelt bovendien niet meer zo koud aan. Ook tekenen van een eventuele ziekte vervagen of verdwijnen zelfs.

Deze voordelen helpen nabestaanden de mooie herinneringen aan hun overleden dierbare te behouden. Daarnaast is een praktisch voordeel dat er geen koelinstallatie nodig is.

Balseming

De lichte balseming vindt plaats in het uitvaartcentrum of in het ziekenhuis en neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Daarna wordt de overledene weer opgebaard, thuis of in het uitvaartcentrum. Door de lichte balseming worden de bacteriën in het lichaam verdoofd. Tien dagen na overlijden is de lichte balseming uitgewerkt en komt het natuurlijke proces alsnog op gang, zoals bij een lichaam dat niet gebalsemd is.

In verband met hygiëne is er geen mogelijkheid bij de balseming aanwezig te zijn.

Normale balseming heeft als doel een lichaam zo lang mogelijk te bewaren en alleen toegestaan als het lichaam wordt overgebracht naar het buitenland of wanneer het een lid van het koninklijk huis betreft.

Thuisopbaring

Een thuisopbaring behoort tot de mogelijkheden. Een voordeel van thuis opbaren is dat men naar behoefte, op elk moment van de dag óf de nacht afscheid kan nemen in een vertrouwde omgeving.

Voorbespreking

Een gratis voorbespreking zónder verplichtingen is altijd mogelijk. Daarnaast  geeft het geeft duidelijkheid wat alle mogelijkheden zijn. Ongeacht waar u verzekerd bent helpen wij u verder. Handig om te weten dat u altijd zelf mag bepalen door wie u een uitvaart laat verzorgen, niet persé de maatschappij gekoppeld aan de verzekering genoemd op de polis. Bovendien helpen wij u ook zonder uitvaartpolis verder. Ook voor vragen bel gerust.

Begrafenisondernemer Zuid Holland | A.J. van Essen Uitvaartondernemer | Direct contact 06-27581175.

Wat te doen na overlijden, zie onze handige uitvaart checklist.