Uitvaartwensen vastleggen | Uwl wilsbeschikking

Uitvaart Checklist – wat te doen na overlijden?

Wat te doen in het geval een naaste overlijdt? Wij zetten de belangrijkste stappen voor u op een rij in deze handige uitvaart checklist:

Stap 1: Bel uw (huis)arts

Bij een thuisoverlijden stelt de huisarts het overlijden vast. In het ziekenhuis of verzorgingshuis heeft de daar aanwezige arts deze taak. U ontvangt van hem of haar de verklaring van overlijden. Met deze verklaring kunnen wij voor u aangifte van overlijden doen bij de Burgerlijke Stand.

Stap 2:  Bel A.J. van Essen | Uitvaartzorg – 06-27 58 1175.

U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

In overleg met u, zorgen wij ervoor dat de overledene zorgzaam met respect en aandacht wordt verzorgd. Ook zorgen wij voor de overbrenging. Tevens maken wij een persoonlijke afspraak met u als contactpersoon om de uitvaart in alle rust te bespreken.

Stap 3: Belangrijke documenten en kleding klaarleggen

Om de uitvaart zorgvuldig te kunnen organiseren, is het prettig als u voor ons bezoek het volgende alvast klaar legt:

  • BSN [Burgerservicenummer/voorheen Sofinummer] overledene
  • Legitimatiebewijs van de opdrachtgever/contactpersoon van de uitvaart
  • Gewenste kleding
  • Eventueel het trouwboekje of de partnerregistratie
  • Adressenlijst voor de rouwcirculaire
  • Wilsverklaring -indien aanwezig
  • Uitvaartpolissen / verzekering. Wij checken de huidige waarde van uw polis zodat u duidelijkheid heeft voor welk bedrag u verzekerd bent. Ook zonder uitvaartverzekering kunt u bij ons terecht. Handig om te weten;  u mag altijd zelf bepalen door welke uitvaartonderneming de uitvaart wordt verzorgd, wat er ook vermeld wordt op de uitvaartpolis. Wij verzorgen de uitvaart graag voor u.

Stap 4: Stel uw kerk of genootschap op de hoogte

Als de overledene lid was van een kerk of andere levensbeschouwelijke organisatie, kunt u deze het beste zo snel mogelijk informeren. Zij kunnen zich dan voorbereiden op de uitvaartdienst of zorgen voor begeleiding in het rouwproces.

Stap 5: uw wensen

In overleg met u als opdrachtgever/contactpersoon, wordt de uitvaart besproken. De uitvaart wordt dan ook volgens uw wensen uitgevoerd.

download gratis: Uitvaart checklist wat te doen na overlijden:

uitvaart checklist icoon